This site uses cookies. Some are essential while others improve your browsing experience and allow us to advertise. For more info visit the privacy policy page.

Allow inessential cookies for:

Your preferences have been updated.

Couple having a walk in the main street of Aruba.

Mijn reis langs de kwaliteitslabels op Aruba

De Aruba Tourism Authority introduceerde onlangs een nieuw label genaamd Aruba Quality Seal (AQS), letterlijk vertaald ‘de kwaliteitszegel van Aruba'.

Om dit label te verkrijgen worden restaurants, winkels en andere bedrijven op het One happy island beoordeeld en begeleid in het leveren van kwaliteit. Dit alles om bewoners en bezoekers van het eiland nog meer kwaliteit en plezier te bieden. 

Het label wekte mijn nieuwsgierigheid: wat maakt de bedrijven die de AQS-certificatie ontvangen zo speciaal? Ik stelde mij voor dat hun aanbod of dienst behoorlijk uitzonderlijk moest zijn. De enige manier voor mij om daarachter te komen, was om deze gecertificeerde bedrijven zelf te gaan bekijken. Dus dat deed ik!

In dit blogartikel volg je mijn reis naar enkele AQS-gecertificeerde plekken van Aruba. Reis je mee?
 

Aruba Quality Seal Blog Post 1


Aruba Aloe Store

Mijn reis begon in de Aloe Store op Aruba. Hoewel er van een winterhuid op Aruba weinig sprake is, is het nog steeds belangrijk om goed te hydrateren, omdat de permanente blootstelling aan zonlicht de huid uitdroogt wanneer het niet voldoende gehydrateerd is. 

En dus ging ik naar de Aloe Store in Hato. Deze winkel is bijna niet te missen, want naast het pand ligt de grote Aloë-plantage. Hier worden alle verzorgingsproducten gemaakt. 
 

Aruba Quality Seal Blog Post 1

Bij binnenkomst in het pand word ik vriendelijk begroet door een meneer die me naar binnen begeleidt. De winkel is ruim opgezet, er is voldoende ruimte om rond te lopen, en toch wordt er een breed scala aan producten beschikbaar gesteld. 

Van natuurlijke zepen tot bruisballen en zelfs medicinale crèmes. Alles in de winkel is zo netjes weggezet, dat ik me bijna bezwaard voel om iets uit het schap te pakken!

Van bijna alle producten zijn er monsters aanwezig, zodat je de geur en consistentie van de producten kunt testen voordat je ze koopt. Nog voor ik de winkel verlaat zijn mijn handen en armen goed gehydrateerd en hangt er een heerlijke geur om me heen! 
 

Close up of Aloe lotions and cremes made in Aruba.

Na heel wat producten te hebben uitgeprobeerd, was het voor mij tijd om te kiezen. Geen eenvoudige opgave in een winkel die zoveel te bieden heeft. Ik besloot de hulp te vragen van één van de medewerksters in de winkel. “Ik zoek een hydraterende crème”, legde ik een beetje onhandig uit zonder verdere details te geven. Gelukkig wist de medewerkster mij de juiste vragen te stellen om zo te ontdekken welk product voor mij het beste zou zijn. Na een kort gesprek stelde ze voor dat ik de hand- en bodylotion in de groene fles moest proberen. Het bleek precies wat ik zocht; hydrateren zonder plakkerige resten achter te laten!

Voor mij zat de grootste kracht van de winkel hem in het gemak waarmee je alle producten kunt testen. Maar ook in het behulpzame personeel en de prettige winkelsfeer. 

People having dinner at The West Deck Restaurant at night time.


The West Deck

Al dat winkelen op Aruba maakt me hongerig. Daarom besloot ik na het winkelen mijn weg te vervolgen naar The West Deck, een gezellige tent pal aan het strand in Oranjestad. Het menu had ik online al bekeken, wat ervoor zorgde dat mijn maag aardig begon te knorren… Hoog tijd dus om te gaan! 

Aruba Quality Seal Blog Post 1

Als ik aankom in het restaurant krijg ik de keuze om op het dek of in de tuin te zitten. Er wordt me een mooie plek aangeboden die sfeervol verlicht is met een verscheidenheid aan lichtslingers. 

De ober die aan mijn tafel staat stelt zich vrolijk voor als Jason. Hij legt uit dat het restaurant een tapasconcept heeft voor degenen die graag gerechten combineren. Maar je kunt ook kiezen voor een traditioneel voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Ik kies voor het laatste en vertel Jason gretig dat ik klaar ben om te bestellen omdat ik het menu al had bekeken op de website. Na het bestellen van mijn gerechten vraag ik om hulp bij het kiezen van een milde zoete wijn. Jason raadt me een Riesling aan.

Aruba Quality Seal Blog Post 1

Die avond besluit ik twee voorgerechten te kiezen die elkaar perfect aanvullen. De Caribische broodmand op mijn tafel heeft een grote verscheidenheid aan tapenades zoals Arubaanse pan bati en kleine arepas die populair zijn in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Voor wie nog nooit bati met kruidenboter heeft gegeten, probeer het bij The West Deck. Daar krijg je geen spijt van!

Mijn tweede voorgerecht is de Trocadero knoflookgarnalen. Op het menu werd al gewaarschuwd voor veel knoflook, maar als ik ergens dol op ben, is het dat!

Aruba Quality Seal Blog Post 1

Mijn hoofdgerecht komt in veel grotere porties dan ik vooraf had gedacht. Een fijne bijkomstigheid voor de grote eters! Ik ga voor de surf & turf. Mijn bord is bedekt met garnalen, biefstuk, groenten, macaronisalade en frietjes. De garnalen smaken verrukkelijk, de biefstuk is ongelooflijk mals!

Aruba Quality Seal Blog Post 1

Jason komt die avond met regelmaat langs mijn tafel om te vragen of alles naar wens is. Als het tijd is voor het dessert, zeg ik hem dat ik niet meer kan wachten. Als laatste gerecht ga ik voor een NY Cheesecake. De perfecte afsluiting van een geweldige maaltijd!

Restaurant The West Deck valt op door zijn prachtige locatie nabij de oceaan. De warme, gastvrije ambiance van het personeel én het heerlijke eten maken het helemaal af. 

Als mijn ervaringen met de Aruba Aloe Store en The West Deck een indicatie geven van wat de andere AQS-gecertificeerde bedrijven te bieden hebben, dan ben ik benieuwd naar de rest!

Kijk voor meer AQS-gecertificeerde bedrijven op Aruba op  Aruba.com/AQS

Tags

Aruba Quality Seal, AQS


Gerelateerde artikelen

We zijn nog maar net begonnen met de geweldige effecten die Aruba te bieden heeft. Bekijk hieronder jouw reisinformatie en ontgrendel een Caribische beleving die je zonniger, gelukkiger en (natuurlijk) een beetje bruiner zal maken.

Vind jouw effect