This site uses cookies. Some are essential while others improve your browsing experience and allow us to advertise. For more info visit the privacy policy page.

Allow inessential cookies for:

Your preferences have been updated.

Xa On The Go: Aruba Airstream. Buiten spelen was nog nooit zo leuk!

Toen ik aan deze serie begon richtte ik mij vooral op de restaurants van het eiland.

Ik wist toen niet dat ik een jaar later bij een van de meest iconische plekken op Aruba zou logeren. 
Aruba Airstream is momenteel de enige plek op het One happy island waar je van een geweldige glampingvakantie geniet.  
 

FUN FACTđŸ’ĄđŸŒ”

Glamping betekent ‘kamperen, maar dan met meer comfort en luxe zoals je dat thuis ook gewend bent.’ Kamperen met een hoger glamourgehalte, dus ideaal voor mensen die graag meer tijd in de natuur willen doorbrengen, maar tegelijkertijd wel op een goed bed willen slapen en in mijn geval ook airco nodig hebben.

Toen Katrin, eigenaar van Aruba Airstream en een fantastische gastvrouw, haar privĂ©chartermaatschappij verkocht wilde ze dat haar volgende uitdaging volledig in het teken stond van het creĂ«ren van een unieke beleving zonder de natuur te beschadigen. Een vriend die op dat moment in Miami woonde wilde een Airstream-trailer kopen en liet Katrin een catalogus zien. Katrin raakte direct enthousiast en besloot de trailer niet als mobiele accommodatie te gebruiken, maar als een kleine hotelsuite met een vaste standplaats. 

Inmiddels is glamping heel erg populair, maar toen zij de Airstream kocht was dit zeker nog niet het geval, zeker niet op Aruba. Al snel ontstond het idee om midden in de natuur een toevluchtsoord te creĂ«ren. Katrin zette haar idee vol enthousiasme op papier om vervolgens van een aannemer te horen dat het idee nooit ten uitvoer gebracht zou kunnen worden. “Dit kan niet,” kreeg Katrin te horen. Katrin wilde daar niets van weten en zei: “laten we er samen voor zorgen dat het wel lukt." Inmiddels was haar idee uitgegroeid tot een ware visie en ik kan je vertellen dat haar passie en enthousiasme heel aanstekelijk zijn en dus is het voor mij onbegrijpelijk dat haar idee niet direct omarmd werd. 

Toen Katrin mij vroeg of ik een nachtje in haar veelgeprezen Airstream wilde doorbrengen hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Dit kon ik echt goed gebruiken. Dit was mijn kans om even alles achter mij te laten en van de natuur te genieten. Toen mij vervolgens gevraagd werd of ik een ontbijt van een privéchef wilde heb ik uiteraard ja gezegd. Wie zegt daar nou nee tegen?

FUN FACTđŸ’ĄđŸŒ”

De Aruba Airstream heeft weliswaar een vaste standplaats, maar is een iconische aluminiumgekleurde mobiele trailer met een eigen vlonder omgeven met verschillende voorzieningen. De Airstream is geen reguliere camper, aangezien je de Airstream voort moet slepen. De Aruba Airstream had van meet af aan een vaste standplaats en wordt uitsluitend als vakantiehuis gebruikt. 

 

Katrin en ik bleven met elkaar in contact om alles uit te vogelen en het viel mij op hoe attent en toegewijd zij is. Zij was er echt op gebrandmerkt om mij een geweldige en onvergetelijke Aruba Airstream-ervaring te geven. Hierdoor raakte ik nog enthousiaster en was ik echt aan het aftellen tot ik in de Airstream mocht logeren. Veel vakantiehuiseigenaren zijn helemaal niet zo attent en geven jou niet het gevoel dat je echt welkom bent, zij wel. Katrin wil echt dat jij een onvergetelijke glamping-ervaring hebt. Toen ik vervolgens alle recensies las wist ik dat andere gasten hetzelfde hebben ervaren en dan heb ik het nog niet eens over de fantastische rating op Airbnb

 De mini-vakantie die ik echt nodig had

Toen ik eenmaal mocht inchecken verliet ik het kantoor met een grote grijns op mijn gezicht. Mijn collega’s zaten nog achter hun computer en ik mocht naar een idyllische plek om mij volledig af te sluiten van alles en iedereen. Aruba Airstream is echt ontzettend cool en ik heb echt ongelooflijk veel respect voor Katrin en dat is met name omdat zij niet bezig is om de Airstream met schreeuwerige reclames te promoten. Zij loopt niet met de Airstream te koop en houdt de precieze locatie ook geheim. Gasten krijgen pas 48-uur voordat zij inchecken te horen waar de Airstream zich bevindt. Katrin wil, ondanks de toenemende populairiteit van Aruba Airstream, dat alle gasten zich veilig voelen en dat zij in alle rust en privacy van de omgeving genieten. 

Toen ik bij de Airstream aankwam liet ik Katrin weten dat ik gearriveerd was en aangezien het inchecken vooraf al naadloos verlopen was had ik geen vragen meer en hoefde wij geen contact meer te onderhouden. Ik kreeg namelijk de dag ervoor instructievideo’s, evenals een handboek, zo wist ik precies wat ik moest doen. 

Zodra ik bij de Airstream aankwam begonnen de vogels te fluiten. De waterstralen van de waterval bij het kleine zwembad maakte het idyllische plaatje compleet en zorgden ervoor dat dit met afstand Ă©Ă©n van de beste ervaringen tot nu toe is. Hoewel ik rond 15:00 aankwam en de zon fel aan de hemel scheen en het behoorlijk warm was, zorgde de aanwezige zeebries voor een heel aangenaam gevoel. 

Het eerste wat je doet wanneer je hier aankomt is je ogen volledig de kost geven en van het magistrale uitzicht genieten. Je bent omgeven door cactussen en keien en het woestijnachtige landschap vormt een perfect contrast met de felblauwe oceaan op de achtergrond. Ja je leest het goed, ook vanaf hier heb je zicht op de oceaan. Dat is natuurlijk niet het enige dat direct mijn aandacht trok. Het schitterende, verfrissende zwembad met de ruige natuur op de achtergrond is echt adembenemend. Zo helder en zo blauw met daarachter verschillende kleuren groen, bruin en felblauw
 niet normaal, zo mooi! 

Hoewel er een briesje was kon ik toch niet wachten om mijn werkkleding uit te trekken en direct de Airstream te verkennen. De airco stond aan en ik voelde mij direct heel blij en opgelucht, met name omdat ik mij toch een beetje zorgen maakte om hoe het zou zijn om in een camper te slapen. Je bent immers nog steeds aan het kamperen. Toen ik alles zag viel er een last van mijn schouders. De bedden waren perfect opgemaakt en de Airstream zag er echt als een kleine hotelkamer met een tropische twist uit. De radio was aan en terwijl ik muziek op de achtergrond hoorde zag en rook ik hoe schoon alles was en dat is voor mij echt heel belangrijk. Ik pakte alles uit, kleedde mij om en ging direct op verkenning. 

Ik stond op en liep over het houten terras toen ik mijn naam hoorde. Het was de hangmat die mij riep en mij beval om er direct in te liggen. Ik gaf aan dat ik nog wat werk moest afmaken. Terwijl de zon op het zwembadwater glinsterde genoot ik opnieuw van het uitzicht. Aan de ene kant van de Airstream vind je een klein BBQ-gedeelte voorzien van een Weber-gril. Daarnaast vind je het buitentoilet. In het begin aarzelde ik even of ik het buitentoilet wel wilde gebruiken, maar het zag er verrassend genoeg mooier uit dan ik had gedacht. Wat het nog beter maakte is het feit dat het weliswaar een buitentoilet is, maar wel van alle gemakken voorzien is. Dus je hebt er toiletpapier, een wastafel, handdoeken, zeep, een spiegel en niet geheel onbelangrijk, het is super schoon. 

Tegenover dit bijzondere toilet vind je de buitendouche. Ik begrijp wel waarom dit het meest besproken item van de locatie is. Ben je op Aruba of ben je op Bali? Na het zien van deze tropische douche wist ik het even niet meer. Het lijkt wel een miniregenwoud. De muren zijn van bamboe gemaakt en in combinatie met de natuurrijke omgeving waande ik mij echt in een tropische oase met voldoende privacy. Maak je niet druk om het briesje want er is voldoende heet water. En net als het toilet is deze buitendouche ook van alle gemakken voorzien. Je vindt hier onder de wasbak afgesloten dozen met baddoeken zodat je niet met je handdoek van de Airstream naar de douche hoeft te lopen. En wat ik echt leuk vind is dat ook hier Royal Aruba Aloe zeep gebruikt wordt. De geur doet mij altijd aan mijn jeugd denken. Ook is de douche voorzien van shampoo en conditioner. 

Nog even over het zwembad. Je raad het al, ook hier is aan alles gedacht. Van strandlakens tot loungestoelen. 

Nadat ik de omgeving en de Airstream goed in mij opgenomen had was het eindelijk tijd om gehoor te geven aan de oproep van de hangmat. Terwijl ik in de hangmat lag en mij afvroeg hoe ik Katrin ervan kon overtuigen dat ik hier permanent moest wonen (zou ze mij willen adopteren?), ging vlak bij de hangmat een sproeier af. Je gelooft niet wat er toen gebeurde. Tientallen vogels vlogen er direct op af om in het water te spelen. Het was een waar schouwspel. 

Hoewel het vrijdagmiddag was, was de werkdag helaas nog niet voorbij, maar ja, je kunt het slechter treffen
 Ik zat aan de picknicktafel onder de pergola en werkte even op afstand en dacht
 hier kan ik wel aan wennen. 

 

Toen dacht ik Xa, je bent op een privĂ©locatie, waarom zit je niet gewoon aan het zwembad? Dus heb ik mij omgekleed, ben aan het zwembad gaan zitten om verder te werken en trok tussentijds ook even een paar baantjes. 

Net voor de zon onderging heb ik mij in de douche van de Airstream gedoucht. Het voelde alsof ik mij in het vliegtuig douchte, maar dan wel luxe. 

De zonsondergang was schitterend en de hele omgeving voelde zo sereen dat ik helemaal tot rust kwam. Terwijl de zon onderging, het zwembad verlicht raakte en de lichtjes van de lichtslinger aan de pergola aangingen wist ik zeker dat het een hele gezellige avond zou worden. Aruba Airstream staat volledig in het teken van jezelf helemaal loskoppelen van de dagelijkse realiteit. Natuurlijk leven we wel in 2024 en dus is er goede Wi-Fi en een TV in beide kamers met Netflix, evenals in de kleine woonkamer. Logeer je hier met meerdere mensen dan hoef jij je geen zorgen om je privacy te maken, de kamers zijn namelijk volledig afgesloten. 

De cabines en de bedden zien er weliswaar klein uit, maar ze zijn wel heel comfortabel. Ik sliep echt als een roos of liever gezegd als een moeder met een 3-jarig kind die er echt even tussenuit moest en dit keer niet meerdere keren per nacht wakker werd. Ik werd de volgende ochtend echt uitgerust wakker en kon de hele wereld aan. Nu wilde ik de buitendouche wel ervaren en ik kan je vertellen, het stelde niet teleur. Het was nog vroeg en de zon scheen nog niet zo fel, dus het was heel verfrissend. Het voelde alsof ik in een regenwoud douchte, ik had zo uren onder de douche kunnen staan. 

Ik hoorde een auto aan komen rijden en deed direct een dansje. Chef Ruben was gearriveerd en naast andere privĂ©voorzieningen zoals een Zweedse massage, boodschappenbezorgdienst en meer, kun je ook een privĂ©chef bij de Airstream voor je laten koken. Ideaal voor een speciale gelegenheid. Had ik al gezegd dat Aruba Airstream de perfecte plek is voor een romantisch verblijf? 

Chef Ruben kookt vaak bij Aruba Airstream en dus weet hij precies hoe hij ter plekke zijn befaamde BBQ-diners moet bereiden. Nu begon hij direct met de voorbereidingen van het ontbijt. Voorafgaand aan mijn verblijf kon ik aangeven wat ik wilde eten en dus was alles al gepland. 

Ik kan nog steeds niet geloven hoeveel eten er op de picknicktafel stond. Het was een menu voor slechts twee mensen en toch stond er onnoemelijk veel op tafel. Van avocadotoast tot fruitpannenkoeken, wentelteefjes en omeletten en alles was even heerlijk en speciaal voor ons klaargemaakt. Chef Ruben en zijn assistent maakte na afloop alles schoon terwijl wij moe maar voldaan moeite moesten doen om niet in slaap te vallen. Het allermooiste is nog wel dat Ruben buiten stond te koken. Ik was namelijk even bang dat we met z’n allen in de Airstream opgesloten zouden zitten, maar niets was minder waar. Naast dat Ruben een hele coole gast is, is hij ook een hele getalenteerde chef-kok, ik zou hem zeker voor een feestje inhuren. 

Mijn Aruba Airstream-ervaring was geweldig en dat zeg ik niet omdat ik er over moet schrijven, het is echt zo. Katrin vertelde mij dat zij veel herhaalbezoekers krijgt. Mensen die er echt even tussenuit moeten en hier helemaal tot rust komen. Zij geven aan dat zij nergens anders hetzelfde gevoel ervaren. Soms komen mensen hierheen omdat zij net een dierbare verloren zijn of net gescheiden zijn en alles even moeten verwerken. Dat gevoel dat Katrin omschrijft herken ik direct. Ook al heb ik hier maar een nacht doorgebracht, ik kwam hier helemaal tot rust en voelde de kracht van de natuur om mij heen. 

De liefde en passie die Katrin voor Aruba Airstream heeft is ook direct voelbaar. Je voelt je veilig, ook al verblijf je midden in de natuur, tussen twee heuvels in. Het is comfortabel en zodra je het terrein op rijdt word je direct Ă©Ă©n met de natuur. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet langer ben gebleven. 

De liefde en passie die Katrin voor Aruba Airstream heeft is ook direct voelbaar. Je voelt je veilig, ook al verblijf je midden in de natuur, tussen twee heuvels in. Het is comfortabel en zodra je het terrein op rijdt word je direct Ă©Ă©n met de natuur. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet langer ben gebleven. 

Bekijk de Aruba Airstream vlog

Kijk voor een volledige lijst van voorzieningen en meer op de website van Aruba Aistream via Airbnb

Boek een verblijf bij Aruba Airstream

đŸ“· Foto's door Edrick Krozendijk

 


Gerelateerde artikelen

We zijn nog maar net begonnen met de geweldige effecten die Aruba te bieden heeft. Bekijk hieronder jouw reisinformatie en ontgrendel een Caribische beleving die je zonniger, gelukkiger en (natuurlijk) een beetje bruiner zal maken.

Vind jouw effect