This site uses cookies. Some are essential while others improve your browsing experience and allow us to advertise. For more info visit the privacy policy page.

Allow inessential cookies for:

Your preferences have been updated.

Paspoorten en visa

Bekijk de toegangseisen van Aruba om te zorgen voor een soepel aankomst op ons One Happy Island.

Ons prachtige eiland is met gemak te bereiken. Vanuit Europa, de VS & Canada, Zuid-Amerika en omliggende Caribische eilanden, bieden talloze grote luchtvaartmaatschappijen rechtstreekse vluchten en andere handige verbindingen aan. Bij aankomst op Aruba dienen alle passagiers een geldig paspoort te tonen. Ben je in het bezit van een Europees paspoort? Dan heb je geen visum nodig. Hetzelfde geldt voor reizigers met een Amerikaans of Canadees paspoort, evenals passagiers uit de meeste Zuid-Amerikaanse landen. 

De toegangseisen voor Aruba

  • Een geldig Europees paspoort of een paspoort uit een land dat niet op de lijst van visumplichtige landen staat. 

  • Een verblijf van maximaal dertig aaneengesloten dagen met een maximaal van 180 dagen per kalenderjaar. 

  • Voor de duur van het verblijf dient de desbetreffende persoon financieel solvabel te zijn. Bij een hotelverblijf is het bedrag vastgesteld op gem. € 63,- ($75,-) per dag persoon. Indien je bij familie en/of vrienden verblijft is het bedrag vastgesteld op gem. € 126,- ($150,-) per dag per persoon. 

Overige eisen: Het paspoort moet voor vertrek minimaal drie maanden geldig zijn en ongebruikte visumpagina’s bevatten. Deze pagina’s worden gebruikt om zowel bij aankomst als bij het vertrek te bestempelen

Let op: De achterste pagina’s van je paspoort mogen niet bestempeld worden, dan wel gebruikt worden voor de uitgifte van een visum.  

  • Indien je in het bezit bent van een paspoort uit een visumplichtig land, moet het paspoort een geldige visumsticker bevatten. Voor Aruba dient men persoonlijk een visum aan te vragen bij een ambassade of consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden. 

  • een ambassade of consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden. 


Personen die normaliter een visum nodig hebben, zijn hiervan vrijgesteld mits zij aan onderstaande punten voldoen:

  1. In het bezit zijn van een geldige verblijfvergunning voor een ander deel van het Koninkrijk Der Nederlanden, een land dat is aangesloten bij het Schengenverdrag, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland of Zwitserland. 

  2. In het bezit zijn van een Boliviaans of Jamaicaans paspoort  en tevens geldig (inreis)visum hebben voor de Verenigde Staten, Canada, een land dat is aangesloten bij het Schengenverdrag, het Verenigd Koninkrijk of Ierland.

  3. Binnen 24 uur na aankomst op Aruba zullen doorreizen naar een andere bestemming en tevens in het bezit zijn van geldige vliegtickets met gereserveerde stoelen en vereiste documenten voor de doorreis (transit).

  4. Per vliegtuig op Aruba aankomen om alhier, binnen 24 uur, aan boord te gaan van een cruiseschip of vice versa;

  5. Cruiseschippassagiers zijn die de maximale duur van 24 uur op Aruba van boord gaan. 

  6. In het bezit zijn van een diplomatiek paspoort en de nationaliteit hebben van Albanië, Bolivia, Bosnië-Herzegovina, Indonesië, Jamaica, Macedonië, Malawi, Marokko, Moldavië, Montenegro Oekraïne, Pakistan, Peru, Russische Federatie, Senegal, Servië, Thailand, Tsjaad, Tunesië, Turkije of de Verenigde Arabische Emiraten. Of in het bezit zijn van een dienstpaspoort en de nationaliteit hebben van Bolivia, Indonesië, Jamaica, Malawi, Marokko, Peru, Thailand, Tunesië, Turkije of de Verenigde Arabische Emiraten. 

  7. In het bezit zijn van een laissez-passer afgegeven door de Wereldbank, het IMF, de Verenigde Naties of specifieke hieraan verbonden organisaties.

  8. Bemanningsleden zijn van zeeschepen die op Aruba aanmeren of luchtvaartuigen die op Aruba landen, voor de maximale duur van 48 uur en geen gevaar vormen voor de openbare orde en de veiligheid van Aruba en/of de rest van het Koninkrijk der Nederlanden.

 

We heten je graag bon bini op ons One happy island

 

 

Wie heeft wel een visum nodig?

Personen die afkomstig zijn uit één van onderstaande landen en deze nationaliteit hebben, moeten in het bezit zijn van een geldig visum om naar Aruba te kunnen reizen: 

 

Afghanistan 
Albanië 
Algerije 
Angola 
Armenië 
Azerbeidzjan 
Bahrein 
Bangladesh 
Belarus 
Benin 
Bhutan 
Bolivia 
Burundi 
Bosnië-Herzegovina 
Botswana 

Burkina Faso 
Cambodja 
Centraal Afrikaanse
  Republiek China 
Comoren 
Congo (Democratische 
  Rep.) Congo 
Cuba 
Djibouti 
Dominicaanse Republiek 
Egypte 
Equatoriaal Guinee 
Eritrea 
Ethiopië 
Fiji 

Filippijnen
Gabon
Gambia
Georgië
Ghana
Guinea
Guinee-Bissau
Haïti
India
Indonesië
Irak
Iran
Ivoorkust
Jamaica
Jemen

Jordanië
Kaapverdië
Kazakstan
Kameroen
Kenya
Kirgizië
Kiribati
Koeweit
Korea (Noord)
Laos
Lesotho
Liberia
Macedonië
Madagaskar
Malediven

Malawi
Mali
Marokko
Marshall Eilanden 
  Mauritanië 
Micronesië 
Moldavië 
Mongolië 
Montenegro 
  Mozambique 
Myanmar  
Namibië 
Nauru 
Nepal 
Niger 

Nigeria 
Noordelijke 
  Marianen 
Oeganda 
Oekraïne 
Oezbekistan 
Oman 
Oost-Timor/Timor 
  Leste Pakistan 
Palau 
Papoea Nieuw-
  Guinea Qatar 
Russische Federatie 
  Rwanda 
Salomons Eilanden  

Samoa 
Saoedi-Arabië
Sao Tomé en 
  Principe Senegal
Servië 
Siërra Leone  Soedan  
Somalië 
Sri Lanka 
Swaziland 
Syrië 
Tadzjikistan 
Tanzania 
Thailand 
Togo 
Tonga  

Tsjaad
Tunesië 
Turkije 
Turkmenistan 
Tuvalu 
Vanuatu  
Verenigde Arabische
  Emiraten  
Vietnam 
Zambia 
Zimbabwe 
Zuid-Afrika Territoriale
  Entiteiten Palestijnse
  Autoriteiten

 


Vervoer op Aruba

Van onze levendige hoofdstad tot onze rustige kustplaatsjes, van de smetteloze stranden tot de ruige woestijn, je komt in een oogwenk overal op Aruba.

Ontdek
Hotels en resorts op Aruba
Dienstverlening voor gasten

Verbeter uw vakantie op Aruba

Gezinnen

Druif Beach

Gezinnen

Hyatt Regency Aruba Resort, Spa & Casino

Gezinnen

Palm Beach