Denna webbplats använder sig av cookies. Några är helt nödvändiga, medan andra hjälper till att förbättra din upplevelse genom att ge oss insikt i hur våra besökare använder webbplatsen. For more info visit the privacy policy page.

Tillåt icke-nödvändiga cookies för:

Dina preferenser har uppdaterats.

Blogg Scandinavia

Adoptera en hund från Aruba

Jag hade ett mycket speciellt uppdrag när jag besökte Aruba: att ta med mig hundvalpen ”Mulan” hem.

Jag hade förmånen att få resa till Aruba eftersom jag jobbar på en resebyrå som specificerar sig på resor till Västindien – världens roligaste jobb! Min upplevelse av Aruba var långt över mina förväntningar.

Blogg Scandinavia

Blogg Scandinavia

Jag hade även ett annat mycket särskilt uppdrag när jag besökte Aruba: att ta med mig hundvalpen ”Mulan” hem. Här hemma i Sverige fick hon sedan namnet Elsa. Hon bodde då hos sin ”fostermatte” på Aruba sedan 5 månader, ända sedan de hittade henne och hennes 9 syskon (1 valp dog tyvärr inte långt efter de hittats) med deras mamma, då valparna uppskattades bara vara ett par veckor gamla. Alla 9 valpar bodde i samma fosterhem. Valparna och mamman hittades vid flygplatsen och mamman till valparna var så dålig i bakbenen så hon fick hjälp i form av en ”rullstol” för bakbenen, eftersom hon knappt kunde gå med dem. Men därför är det tur att hundhemmet Sgt Peppers Friends finns och alla de som donerar till djuren. Ni kan läsa mer om dem här: https://www.sgtpeppersfriends.com/

Sgt Pepper and friends

Jag mötte upp personalen från Sgt. Peppers Friends och valpen 3 timmar innan mitt flyg skulle gå. Alla papper var förberedda och hunden verkade väldigt glad, trygg och i mycket gott skick. Jag fick även se alla vaccinationspapper och försäkringspapper för att flyga, stämpel och underskrifter från veterinärer m.m. Helheten kändes och var mycket seriös. Sgt Peppers Friends fixar som sagt allt till resenären som ska transportera djuret (man behöver bara skicka sitt flightnr, namn, adress och telefonnr).

Blogg Scandinavia

Blogg Scandinavia

Alla papper är förberedda (till och med check in-personalen blev positivt överraskade över att allt redan var förberett, normalt tar det ett tag att fylla i allt och fixa med på flygplatsen och det underlättar ju för alla när Sgt har förberett precis allt). 
Check-in personalen tog med valpen in bakom incheckningsdisken. Sgt-personalen och fostermatte sa hejdå och det kom några tårar från henne – vemodigt att säga hejdå efter 5 månader.

Blogg Scandinavia

Blogg Scandinavia

Det enda jag kunde tänka på under resan var ju valpen, men det kändes bra att få veta att KLM verkligen tar hand om djuren som transporteras – de har faktiskt ett eget Pet Hotel i Amsterdam där de har anställt personal just för att ta hand om djuren. 
Här kan ni läsa mer om det, otroligt bra tycker jag: https://www.afklcargo.com/WW/en/common/about_us/spl_animal_hotel.jsp 

När vi landade och jag hämtade ut Elsa, så var hon tyvärr helt skräckslagen och först såg jag henne inte för hon gömde sig längst in i buren. Tyckte så synd om henne. Men när vi stoppade in mat till henne (man får inte öppna buren förrän man gått ut från ankomsthallen om tullen skulle stoppa en), så åt hon direkt och det var ju ett gott tecken! Vi mötte upp hennes nya familj och då var det som att en sten föll från mina axlar, äntligen tog de över ansvaret och hunden var i trygga händer! 

Jag fick senare höra på kvällen av hennes nya matte att hon redan var piggare och lekte och åt som en helt vanlig trygg hund igen! Jag har fortfarande kontakt med Elsas nya familj och jag måste säga att hon verkligen hade tur som fick komma till dem, hon kommer få ett helt fantastiskt liv här i Sverige! Slutet gott, allting gott!

Aerial shot of a sunset by the beach between two palm trees.

Aerial shot of a sunset by the beach between two palm trees.

Aruba har inte bara de där vita långa sammetslena stränderna som du bara drömmer om, utan ön har så mycket mer! Lokalbefolkningen är helt fantastiska, hjälpsamma och genuint trevliga och atmosfären på ön är helt magisk. Aruba passar alla målgrupper: par, barnfamiljer och kompisgäng. Jag älskade Aruba, kan varmt rekommendera ön och jag kommer definitivt återvända i framtiden!
Jag har alltid varit en stor djurvän och jag är så glad att jag fick möjligheten att hjälpa till att transportera hunden när jag ändå var på ön och hoppas att fler som reser dit har möjlighet att hjälpa till!


Relaterade artiklar