Denna webbplats använder sig av cookies. Några är helt nödvändiga, medan andra hjälper till att förbättra din upplevelse genom att ge oss insikt i hur våra besökare använder webbplatsen. For more info visit the privacy policy page.

Tillåt icke-nödvändiga cookies för:

Dina preferenser har uppdaterats.

Sunset yoga at Manchebo Beach Resort & Spa in Aruba

Yoga för stelbenta på Manchebo beach

”Du kan inte åka till den ön utan att gå på yoga”, sa en god vän till mig innan jag skulle åka till Aruba.

Jag hade hört talas om svenska Rachel Bråthén eller ”Yoga Girl”, som driver sitt eget yogacentrer ”Island Yoga” på ön. Men vår yogalott föll inte på Island Yoga den här resan, utan på det paradisliknande Manchebo Beach Resort, som ligger på ljuvliga Eagle beach. Både jag och min kära respartner hade yogat tidigare hemma i Sverige, undertecknad pinsamt stel som en pinne, och i stort behov av denna uppmjukande träningsform. Väl framme på wellnesshotellet Manchebo blev vi visade till en stor och tempelliknande paviljong placerad mitt ute på den kritvita sanden, med utsikt över ett hav så turkost att kamerarullen i mobilen nästan tog slut.

Yoga Manchebo

Yoga Manchebo

Yoga uppmuntrar en som bekant att vara i nuet, och jag kan säga att jag nog aldrig känt mig mer närvarande än under yogapasset som ägde rum på denna fantastiskt vackra plats, bredvid palmerna som susade i den varma vinden. Vi placerade mattorna på det mörkbruna golvet medan dagens lärare Dagmara bad oss att börja tänka på andningen. Vem som helst är välkommen till yogan på Manchebo mot en avgift såklart, även om man inte bor på hotellet. Det var gott om plats och jag kunde inte låta bli att mentalt nypa mig i armen över att jag fick chansen att starta dagen på det här sättet.

Yoga Manchebo

Yoga Manchebo

Jag studerade de andra som var där och hoppades innerligt att yogapasset inte skulle bli för svårt för en stel person som mig själv. Samtidigt ville jag att det skulle kännas ansträngande. Personligen älskar jag nämligen att träna och vill även att yogapass ska få det att kännas i kroppen. Gud hörde bön denna semestermorgon på Aruba. Dagmara visade stor respekt för att rörligheten skiftade bland oss, och gav hela tiden alternativ på rörelser för den som ville testa mer – eller mindre. Nu låter det kanske som om jag är 90 år gammal – nejdå, jag är bara drygt 30 år men är en maratonlöperska, vilket kanske förklarar det omöjliga i vissa yoga-poser.

Yoga Manchebo

Yoga Manchebo

I 70 minuter gjorde vi solhälsningar, krigarrörelser, plankor och balansövningar. Någon gång hände det att avundsjukt sneglade på andra personers töjbarhet, men jag kände mig ändå otroligt nöjd och tacksam över att få dela denna morgonstund med Dagmara och alla andra personer som tagit sig till pärlan Manchebo denna morgon. Vi valde även att avnjuta deras underbara frukost efter passet, och hade svårt att välja bland den långa listan av hälsosmoothies. Jag slogs av platsens lugn, långt borta från livliga Palm beach. En plats att bli förälskad i, och ett yogapass som både gjorde gott för kropp, själ och inte minst – för ögat. Namaste!

Charlotte med resesällskapet Marie
 
Yoga Manchebo

Yoga Manchebo


 

Relaterade artiklar