Denna webbplats använder sig av cookies. Några är helt nödvändiga, medan andra hjälper till att förbättra din upplevelse genom att ge oss insikt i hur våra besökare använder webbplatsen. For more info visit the privacy policy page.

Tillåt icke-nödvändiga cookies för:

Dina preferenser har uppdaterats.

Aruba: ett utomhusparadis för fysisk aktivitet!

På Aruba är det alltid sommar så du kan vara utomhus och röra på dig hela dagarna.

På Aruba är det alltid sommar så du kan vara utomhus och röra på dig hela dagarna.

Framförallt på morgonen och seneftermiddagen är det underbart att vara ute och motionera! Aruba är omgiven av Karibiska havets turkosa vatten och på den vita sandstranden kan ung som gammal strosa, med eller utan gympaskorna på. Om du känner för det avbryter du din promenad för en härlig simtur i havet och sen fortsätta gå.

Jag rör på mig mycket mer när jag är på Aruba. Då jag först kom till ön vandrade jag dagligen minst en timme längs Druif och Eagle Beach med en vattenflaska och ett fickminne i shortsen. Långa morgonpromenader gav mig inspiration till innehållet i de 7 böcker jag har skrivit på ön.

På de större hotellen finns det simbassänger och går man längs Eagle Beach kan man se hur barnen har simlektioner i Karibiska havets vatten då de simmar mellan koner som satts ut.

Idag bor jag invid berget ”Hooiberg” där jag några gånger i veckan försöker klättra upp för dess 458 trappsteg. Från toppen ser man hela Arubas häftiga natur. Många tränar fitness på ön så ibland får jag akta mig att inte bli omkull sprungen av män och kvinnor som rusar upp för berget 3-4 gånger.

Fem minuter från mitt hus vid ett ställe som heter ”Piedra Plat” finns mitt favoritgym, ”Healthy Living Club”. Ägaren Ed är född på Aruba och heter faktiskt Berg i efternamn.

Ursprunget till det svenskklingande namnet fick han av sin farfars farfar som en gång i tiden kom till ön och som också hette Berg. På gymmet börjar man träna redan från klockan fem på morgonen då det fortfarande är kolsvart ute. Det är full rulle på gymmet till 22-tiden på kvällen. På detta gym ser alla varandra i ögonen och man säger ”Bon dia” när man går in. Man pratar mycket med varandra och alla åldersgrupper är representerade. En detalj inne på gymmet är leopardmönstret på vissa fönster. ”I like it”!

Som turist kan du vara med i Arubas triathlonsällskap. Du kan vara med på de olika passen: simma, cykla och springa. http://www.arubatriathlon.com/main/ I Sverige deltog jag faktiskt i 2 stycken motionstriathlon för några år sedan, och kom minsann inte sist!

Sen har vi förstås öns stora (svenska!) stolthet: Yoga Girl Rachel Bråthén. Du kan delta i hennes SUP-yogaklasser som hålls vid Fishermans Huts, norr om de stora hotellen. I morse mötte jag där Amelie Rehnvall, Rachels assistent, som ledde ett häftigt yogapass ute på vattnet. Jag skall faktiskt vara med i samma pass om några dagar.

Håll tummarna för mig!

Nyligen mötte jag faktiskt ett riktigt idrottsfenomen, världens bästa tennisspelare genom tiderna Björn Borg! Björn och Patricia Borg tillbringade julledigheten på Aruba, och jag stötte på dem när jag tog min promenad längs Eagle Beach. Vi har i Christer Gustafsson en gemensam vän och vi hade en mycket trevlig pratstund tillsammans, bland annat om livet på Aruba. När jag frågade Björn hur de hade det på min paradisö så sa de att de tyckte Aruba var mycket fint och kan tänka sig att återvända hit igen. Och naturligtvis är ni alltid välkomna tillbaka!

 


Relaterade artiklar